Багатошаровий торт “Мішель”: зовсім нескладний, але дуже смачний!

Складові:

Для бісквіту:

  • яйця – 3 штуки
  • цукор – 0,5 склянки
  • ванільний екстракт – 1 чайна ложка
  • борошно – 1/3 склянки
  • крохмаль без гірки – 2 столові ложки

Для шоколадного бісквіту:

  • борошно – 1 склянка
  • кефір або натуральний йогурт – 0,5 склянки
  • вершкове масло – 100 г
  • цукор – 0,5 склянки
  • яйця – 2 штуки
  • какао – порошок – 2 столові ложки
  • шоколад – 60 г
  • ванільний екстракт – 1/2 чайної ложки
  • розпушувач – 1 чайна ложка
  • сода – 1/2 чайної ложки
  • сіль – щіпка

Для вишневого желе:

  • заморожена вишня без кісточок – 400 г
  • цукор – 1 склянка
  • желатин – 30 г
  • вода – 1 склянка

Для ванільного та шоколадного крему:

  • шоколад – 100 г
  • крохмаль – 4 столові ложки без верху
  • яйця – 2 штуки
  • молоко – 350 мл
  • цукор – 0.5 склянки
  • вершки 33-35% жирності – 500 мл
  • ванільний екстракт – 1/2 чайної ложки

Додатково:

  • шоколад для оформлення

Приготування:

  1. Готуємо ванільний бісквіт: збиваємо жовтки з половиною цукру та ваніліном у пишну масу.
  2. Збиваємо білки до м’яких піків, додаємо другу половину цукру та знову збиваємо у міцну піну.
  3. Просіюємо муку|борошно| і крохмаль в жовткову масу і розмішуємо лопаткою.
  4. Вводимо поступово білки та акуратно перемішуємо.
  5. Викладаємо масу у форму, змащену олією.
  6. Випікаємо при 170 ° С протягом 30 хвилин.
  7. Потім перевернути на ґрати і там остудити.

Готуємо шоколадний бісквіт:

  1. Усі сухі інгредієнти просіяти в одну миску, перемішати.
  2. М’яку олію збити з|із| цукровим піском і ваніліном в білу масу. Шоколад розтопити.
  3. В олію по одному ввести яйця, продовжуючи збивати.
  4. Далі, не припиняючи збивати, тонким цівком влити розтоплений шоколад.
  5. Поступово влити кефір та рідкі інгредієнти у сухі, акуратно помішуючи при цьому.
  6. Тобто спочатку влити половину кефіру та масляно-яєчної маси, розмішати і потім уже другу половину рідких інгредієнтів. Так не буде грудок.
  7. Тісто вилити у форму, випікати при 180 градусах приблизно 40 хвилин.
  8. Готовий бісквіт перевернути і остудити на ґратах.
  9. Обидва бісквіти краще зробити напередодні, Як і желе – тоді наступного дня ви можете зайнятися кремом і збиранням – це дуже зручно: бісквіти добре полежать і охолонуть, а желе схопиться!

Готуємо вишневе желе:

  1. У каструльку викласти ягоди, воду та цукровий пісок, довести до кипіння та варити приблизно 15 хвилин.
  2. Потім процідити – сік залишити, а ягоди пюрувати блендером.
  3. У соку розпустити желатин, дати постояти приблизно 10 хвилин, потім прогріти в мікрохвильовій печі, щоб він розчинився, і через ситечко процідити в ягоди.
  4. Перемішати та прибрати в холодильник на ніч. Можна спочатку перелити його в ємність такого ж діаметра, як коржі.

Готуємо крем:

  1. Змішати крохмаль, цукровий пісок і яйця до однорідності в мисці, і добре виделкою збити.
  2. Молоко поставити на середній вогонь і, як воно стане теплим, ввести в нього крохмальну масу.
  3. При постійному помішуванні варити до загусання.
  4. Головне, щоб вогонь був середнім та не відходити від плити. Додати ванільний екстракт. Остудити повністю.
  5. 300 мл вершків збити, додати|добавляти| до них 2/3 від заварного крему – це буде ванільний крем, він піде в торт.
  6. Інші 200 мл вершків збити, змішати крем, що залишився, з розтопленим шоколадом, а потім ввести порційно вершки — це шоколадний крем.

Збираємо торт:

  1. Розрізаємо обидва бісквіти на 2 коржі.
  2. На блюдо покласти шоколадний корж, потім шар ванільного крему — багато крему, так що вистачить усім коржам.
  3. Потім білий бісквіт, знову крем і потім желе.
  4. На желе крем, потім білий бісквіт , крем і зверху шоколадний корж.
  5. Покрити весь торт шоколадним кремом, прикрасити шоколадною стружкою та шматочками шоколаду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *