Складові:
Для бісквіту:
- яйця – 3 штуки
- цукор – 0,5 склянки
- ванільний екстракт – 1 чайна ложка
- борошно – 1/3 склянки
- крохмаль без гірки – 2 столові ложки
Для шоколадного бісквіту:
- борошно – 1 склянка
- кефір або натуральний йогурт – 0,5 склянки
- вершкове масло – 100 г
- цукор – 0,5 склянки
- яйця – 2 штуки
- какао – порошок – 2 столові ложки
- шоколад – 60 г
- ванільний екстракт – 1/2 чайної ложки
- розпушувач – 1 чайна ложка
- сода – 1/2 чайної ложки
- сіль – щіпка
Для вишневого желе:
- заморожена вишня без кісточок – 400 г
- цукор – 1 склянка
- желатин – 30 г
- вода – 1 склянка
Для ванільного та шоколадного крему:
- шоколад – 100 г
- крохмаль – 4 столові ложки без верху
- яйця – 2 штуки
- молоко – 350 мл
- цукор – 0.5 склянки
- вершки 33-35% жирності – 500 мл
- ванільний екстракт – 1/2 чайної ложки
Додатково:
- шоколад для оформлення
Приготування:
- Готуємо ванільний бісквіт: збиваємо жовтки з половиною цукру та ваніліном у пишну масу.
- Збиваємо білки до м’яких піків, додаємо другу половину цукру та знову збиваємо у міцну піну.
- Просіюємо муку|борошно| і крохмаль в жовткову масу і розмішуємо лопаткою.
- Вводимо поступово білки та акуратно перемішуємо.
- Викладаємо масу у форму, змащену олією.
- Випікаємо при 170 ° С протягом 30 хвилин.
- Потім перевернути на ґрати і там остудити.
Готуємо шоколадний бісквіт:
- Усі сухі інгредієнти просіяти в одну миску, перемішати.
- М’яку олію збити з|із| цукровим піском і ваніліном в білу масу. Шоколад розтопити.
- В олію по одному ввести яйця, продовжуючи збивати.
- Далі, не припиняючи збивати, тонким цівком влити розтоплений шоколад.
- Поступово влити кефір та рідкі інгредієнти у сухі, акуратно помішуючи при цьому.
- Тобто спочатку влити половину кефіру та масляно-яєчної маси, розмішати і потім уже другу половину рідких інгредієнтів. Так не буде грудок.
- Тісто вилити у форму, випікати при 180 градусах приблизно 40 хвилин.
- Готовий бісквіт перевернути і остудити на ґратах.
- Обидва бісквіти краще зробити напередодні, Як і желе – тоді наступного дня ви можете зайнятися кремом і збиранням – це дуже зручно: бісквіти добре полежать і охолонуть, а желе схопиться!
Готуємо вишневе желе:
- У каструльку викласти ягоди, воду та цукровий пісок, довести до кипіння та варити приблизно 15 хвилин.
- Потім процідити – сік залишити, а ягоди пюрувати блендером.
- У соку розпустити желатин, дати постояти приблизно 10 хвилин, потім прогріти в мікрохвильовій печі, щоб він розчинився, і через ситечко процідити в ягоди.
- Перемішати та прибрати в холодильник на ніч. Можна спочатку перелити його в ємність такого ж діаметра, як коржі.
Готуємо крем:
- Змішати крохмаль, цукровий пісок і яйця до однорідності в мисці, і добре виделкою збити.
- Молоко поставити на середній вогонь і, як воно стане теплим, ввести в нього крохмальну масу.
- При постійному помішуванні варити до загусання.
- Головне, щоб вогонь був середнім та не відходити від плити. Додати ванільний екстракт. Остудити повністю.
- 300 мл вершків збити, додати|добавляти| до них 2/3 від заварного крему – це буде ванільний крем, він піде в торт.
- Інші 200 мл вершків збити, змішати крем, що залишився, з розтопленим шоколадом, а потім ввести порційно вершки — це шоколадний крем.
Збираємо торт:
- Розрізаємо обидва бісквіти на 2 коржі.
- На блюдо покласти шоколадний корж, потім шар ванільного крему — багато крему, так що вистачить усім коржам.
- Потім білий бісквіт, знову крем і потім желе.
- На желе крем, потім білий бісквіт , крем і зверху шоколадний корж.
- Покрити весь торт шоколадним кремом, прикрасити шоколадною стружкою та шматочками шоколаду.