Посипаємо сало сіллю, чорним меленим перцем, також викладаємо часник, пропущений через прес.
Добре розтираємо спеції і часник по салу.
Підготуємо моркву. Нарізаємо її на тонкі довгі шматочки.
Сало посипаємо дрібно порубаною зеленню. Я використовую кріп, але можна також додати і петрушку.
Далі викладаємо на шматки сала підготовлений фарш, розподіляючи тонким шаром.
Зверху викладаємо моркву, тільки на одну половинку, трохи вдавлюючи в фарш.
Ну а тепер накриваємо одну половинку другою, щоб вийшов ось такий сендвіч.
Все перетягуємо ниткою, щоб зафіксувати шматки сала разом.
Далі перекладаємо підготовлене сало в пакет для запікання і обертаємо кілька разів.
Далі перетягуємо харчовою плівкою багато разів, щоб потім при варінні вода не потрапляла всередину. Відправляємо сало в холодильник на кілька годин, можна залишити на ніч.
Кладемо сало в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.
У процесі варіння сало спливає, тому періодично потрібно його перевертати з одного боку на іншу, щоб все приготувалося рівномірно.
Варимо сало під кришкою 2-3 години. Можна і більше, все залежить від того, що ви хочете отримати в результаті. Чим довше вариться сало тим м’якше воно буде. Але 2 години цілком достатньо для готовності.
Готове сало викладаємо на дошку, накриваємо зверху іншою дошкою і кладемо який-небудь вантаж. Після охолодження перекладаємо в холодильник на кілька годин, щоб сало повністю охололо.
Далі можна діставати і нарізати на шматочки. Ось таке сало вийшло в розрізі, дуже гарне і яскраве.
Нарізаємо на тонкі шматочки і можна подавати до столу. Сало ріжеться дуже добре, м’яке, але в той же час відмінно тримає форму.
Викладаємо на шматочки хліба, виходять прекрасні бутерброди на сніданок або на обід, або з борщем наприклад!
Маю велику надію, що вам сподобався рецепт, оцініть його лайком і буду дуже рада вашій підписці!
Не забудьте поставити Лайк і поділитися в соцмережах! Дякую!