Такі булочки тануть у роті: пишні булочки з сиром, ягодами і глазур’ю, швидке тісто і просте формування

Готуємо булочки з сиром і ягодами! Якщо ще їх не пробували, зараз саме час!

РЕЦЕПТ:

Булочки з сиром і ягодами ( 10-12 шт )

Здобне дріжджове тісто:

  • 300 … 320 гр. борошна
  • 12 гр. пресованих дріжджів ( або 4 гр. сухих )
  • 150 мл. молока
  • 1 яйце
  • 40 гр. вершкового масла
  • 50 гр. цукру
  • 1/4 ч.л. солі

начинка:

  • 200 гр. сиру
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 1 ч.л. крохмалю
  • 1 жовток
  • + 150 гр. ягід ( чорниця, смородина або інші )

глазур:

  • 100 гр. цукрової пудри
  • + гаряча вода
  • + 1 яйце і 1/2 ст.л. молока для змащування булочок

Приготування:

Роблю опару. У теплому молоці розчиняю дріжджі. Всипаю 1/2 ст.л. цукру

і 1 ст.л. борошна, із загальної кількості зазначеного в рецепті.

Розмішую і залишаю на 10 хвилин.

У мисці для замішування тіста з’єдную яйце і цукор, трохи збиваю вінчиком.

додаю опару і сіль. всипаю борошно і замішую тісто.

Коли все борошно зволожиться, вливаю розтоплене вершкове масло. У кілька прийомів.

*якщо тісто будете замішувати в планетарному міксері, масло можна додати з усіма інгредієнтами.

Якщо тісто занадто липке, можна додати 10-20 г борошна. Вимішую тісто до гладкості, приблизно 10 хвилин.

Повинна вийти гарна куля. Готове тісто м’яке і нелипке

Кладу його в миску змащену олією, залишаю для бродіння на 1,5 години. Тісто збільшиться в 2-3 рази.

Сирна начинка.

Все просто, потрібно змішати всі інгредієнти.

В кінці додати крохмаль.

*Сир я беру пастоподібний, в брикеті.

Стіл присипаю борошном.

Готове тісто викладаю на стіл

і розкочую в пласт товщиною 5 мм або розміром, приблизно 45 * 32 см.

Рівномірно розподіляю сирну начинку

і ягоди.

*ягоди можуть бути свіжі або заморожені, розморожувати не потрібно.

Складаю на третину, трохи притискаю і частиною, що залишилася накриваю зверху Ділю на 10-12 частин, товщиною 3,5 — 4 см щоб вийшло 10-12 булочок.

Заготовки викладаю на деко покритий пергаментним папером, недалеко один від одного. Між булочками 1,5 см. Так під час випічки булочки будуть спиратися один на одного.

Накриваю їх, на 30-40 хвилин.

Духовку розігріваю до 190 ° С. Перед випічкою збиваю яйце з 1/2 ст.л. молока і змащую булочки.

Булочки потрібно випікати при 190 ° С — 30 хвилин.

Можна присипати їх цукровою пудрою, або зробити глазур.

Глазур.

У цукрову пудру додаю гарячу воду, по 1 ч.л. і добре вимішую. Глазур повинна бути густою.

Змащую булочки.

Повітряні, м’які, соковиті і довго залишаються свіжими!

Не забудьте поставити Лайк і поділитися в соцмережах! Дякую!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *