Знадобиться: 1 кг крилець курячих,
по ½ склянки майонезу або сметани та кетчупу або томатної пасти,
перець, сіль|соль|.
Як приготувати прості курячі крильця в духовці. Перемішати кетчуп з майонезом, крила промити, натерти перцем і сіллю, полити сумішшю, перемішати і залишити на півгодини. Викласти крила на застелене фольгою деко (можна злегка змастити її олією), запікати 30-40 хв у розігрітій до 180 градусів духовці.Додайте до кетчупу з майонезом пропущений через прес часник, свої улюблені спеції та приправи – наприклад, паприку, мускатний горіх, сушені трави, та страва заграє новими відтінками смаку.
2. Курячі крильця, запечені в соєво-гірчичному соусі
Знадобиться:
700 г курячих крилець,
по 2 ст. соєвого соусу,
гірчиці та майонезу,
2 зубчики часнику,
1 ст. хмелі-сунелі.
Як запекти курячі крильця в соєво-гірчичному маринаді. Перемішати майонез із соєвим соусом, гірчицею, хмелі-сунелі та пропущеним через прес часником до однорідності. Опустити в приготований маринад промиті та обсушені крила, прибрати на 2-3 години в холодильник, після чого викласти на лист і запекти в розігрітій до 180 градусів духовці 20-30 хв. Якщо раптом вийшло так, що крильця в будинку є, а ось приправ зовсім немає, то можна запекти їх у власному соку – вийде не менш гідно, ніж з великою кількістю приправ. 3. Курячі крильця, запечені з гречкою
Знадобиться:
150-200 сиру твердого,
1 склянка гречаної крупи
,болгарський перець,
крила курячі,
ріпчаста цибуля,
морква,
хмелі-сунелі та інші спеції за смаком.
Як запекти курячі крила у духовці з гарніром. Промити гречку, нарізати овочі довільно, але не крупно, викласти в каструлю ці продукти, відварити до напівготовності гречку разом із овочами. У мікрохвильовій печі тим часом проварити крила на повній потужності 10 хв. Викласти у форму для запікання спочатку гречку з овочами, влити трохи води (той, у якій варилися), викласти зверху крила, запікати 30 хв у розігрітій до 190 градусів духовці, потім посипати сиром і запекти ще трохи до його розплавлення.Можна запікати крила в духовці, як будь-яке інше м’ясо, в рукаві для запікання.
4. Курячі крильця, запечені в рукаві
Знадобиться:
1,5 кг крил курячих,
спеції та приправи за смаком.
Як запекти курячі крила у рукаві для запікання. Промити крила, обсушити, викласти в пакет для запікання, всипати приправи та спеції за смаком, закрити пакет кліпсою, струсити, щоб приправи рівномірно розподілилися між крилами. Зробити на пакеті кілька проколів – чим їх буде більше, тим більше зарум’янять крила, запекти в розігрітій до 200 градусів духовці 45 хв.А ось наступний рецепт зовсім незвичайний – пропонуємо спробувати запекти крильця в пиві, спробуйте і не розчаруєтеся!
5. Курячі крильця, запечені в пиві
Знадобиться:
500 г курячих крил
1 пляшка світлого пива
каррі,
часник,
мелений перець,
сіль.
Як запекти курячі крила у пиві. Перемішати каррі, сіль, перець, пропущений через часник. Холодною водою промити крила, обсушити, натерти спеціями, на годину залишити. Далі крила, що замаринувалися, викласти у форму для запікання і залити пивом – воно повинно покрити їх на дві третини висоти. Поставити крила в холодну духовку, запікати 40-50 хв, увімкнувши нагрівання 250 градусів.Готуйте курячі крила в духовці з гарнірами, в рукаві для запікання, в цікавих маринадах і соусах – у будь-якому разі, як би ви їх не приготували, страву неодмінно оцінять усі, адже такий продукт як крильця просто неможливо приготувати погано! А якщо вміти, то можна приготувати так, що вийде просто дивовижний Делікатес. Приємного апетиту