Я обожнюю готувати шоколадну випічку! Сьогодні ділюся рецептом ніжного пирога з шоколадною глазур’ю. Смачний, м’який і немов тане в роті – подобається всім без винятку!
Інгредієнти:
- Розтоплене вершкове масло – 160 гр
- Какао – 50 гр
- Яйця ( кімнатної температури ) – 3 шт
- Цукор – 170 гр
- Ванілін – щіпка
- Борошно – 120 гр
- Розпушувач – 1 ч.л
шоколадна глазур
- Темний шоколад – 80 гр
- Молочний шоколад – 50 гр
- Молоко ( гаряче ) – 70 гр
Як приготувати:
У розтоплене вершкове масло всипаємо какао і змішуємо вінчиком.
У чисту ємність додаємо яйця, цукор, ванілін і збиваємо міксером.
Вливаємо шоколадну суміш, перемішуємо.
Просіюємо борошно і додаємо розпушувач, перемішуємо.
Переливаємо в форму 20х25 см і випікаємо 30 хв, при 170 градусах.
Темний і молочний шоколад ставимо на водяну баню. Вливаємо молоко і перемішуємо.
Готовий пиріг викладаємо на тарілку догори дном і заливаємо глазур’ю.