Ну до чого ж він ніжний і м’який, немов тане в роті – шоколадний пиріг з шоколадною глазур’ю (простий рецепт)

Я обожнюю готувати шоколадну випічку! Сьогодні ділюся рецептом ніжного пирога з шоколадною глазур’ю. Смачний, м’який і немов тане в роті – подобається всім без винятку!

Інгредієнти:

  • Розтоплене вершкове масло – 160 гр
  • Какао – 50 гр
  • Яйця ( кімнатної температури ) – 3 шт
  • Цукор – 170 гр
  • Ванілін – щіпка
  • Борошно – 120 гр
  • Розпушувач – 1 ч.л

шоколадна глазур

  • Темний шоколад – 80 гр
  • Молочний шоколад – 50 гр
  • Молоко ( гаряче ) – 70 гр

Як приготувати:

У розтоплене вершкове масло всипаємо какао і змішуємо вінчиком.

У чисту ємність додаємо яйця, цукор, ванілін і збиваємо міксером.

Вливаємо шоколадну суміш, перемішуємо.

Просіюємо борошно і додаємо розпушувач, перемішуємо.

Переливаємо в форму 20х25 см і випікаємо 30 хв, при 170 градусах.

Темний і молочний шоколад ставимо на водяну баню. Вливаємо молоко і перемішуємо.

Готовий пиріг викладаємо на тарілку догори дном і заливаємо глазур’ю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *