Котлетки «Хлібні», як з радянської їдальні. Любила їх раніше, сподобалися і тепер. У чому їх секрет?

Приготувала я вдома такі хлібні котлетки, виключно заради приколу, як то кажуть. І що б ви думали? Чоловік, покуштувавши котлет, вигукнув: «О! Я так люблю такі котлети! А чому ти їх раніше не робила?» Ось такий «прикол».

Отже, секрет цих котлет – у великій кількості хліба. Причому, за твердженням тітоньки, хліб вони додавали чорний ( сірий ) – найдешевший. А ще – в дуже дрібному помелі фаршу. Так в досить великій кількості хорошого чорного перцю.

Ну, а нижче — як готувала я.

Нам буде потрібно:

  • Фарш курячий — 500г
  • Хліб сірий — 200г
  • Велика цибулина 1 шт
  • Часник 2 зубчика
  • Сіль, перець чорний мелений
  • Панірувальні сухарі.
  • Олія для смаження.

Приготування:

Замочуємо в воді велику грінку хліба. Прямо з скоринками, нічого зрізати не треба.

Цибулину нарізаємо довільно, додаємо в фарш. Сюди ж видавлюємо часник. Віджимаємо ро

змоклий хліб і кришимо його в фарш.

Тепер пропускаємо всю цю суміш через найдрібнішу решітку в м’ясорубці. У мене така є: отвори близько 1мм. Якщо ж немає такої, можна і двічі пропустити, а то і блендером допомогти. Важливо, щоб фарш був дуже дрібно помолотий.

Додаємо сіль і чорний мелений перець. На жаль, зараз рідко попадається дійсно хороший готовий перець. Я мелю сама з чорного горошку: ось тут — і смак, і аромат!

Вимішуємо фарш.

Панірувальні сухарі я теж прокрутила дрібно-дрібно — це важливо.

Ліпимо довгасті котлети, обвалюємо їх в сухарях. Смажимо на олії з двох сторін на середньому вогні.

От і все! «Вкусняшки» готові!

Дякую всім, хто заглянув на мої сторінки! Чекаю ваших коментарів, відгуків, порад і доповнень! Буду дуже рада вашим лайкам і підписці!

Не забудьте поставити Лайк і поділитися в соцмережах! Дякую!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *