Рецепт:
тісто
- Яйця – 3 шт
- Цукор – 90 гр
- Борошно – 65 гр
- Какао – 25 гр
- Розпушувач – 5 гр
начинка
- Вишня – 300 гр ( заморожена або свіжа )
- Цукор – 60 гр
- Кукурудзяний крохмаль – 15 гр
- Вода – 25 гр
просочення
- Цукор – 20 гр
- Вода – 50 гр
крем
- Сметана – 300 гр
- Вершки – 200 гр
- Цукрова пудра – 70 гр
для прикраси
- Темний шоколад – 80 гр
Як готувати:
Яйця збиваємо міксером, насипаючи цукор.
Просіюємо борошно, змішане з какао і розпушувачем, розмішуємо
Переливаємо в форму 18 см і випікаємо 30 хв, при 180 град.
Ділимо пиріг на три коржі.
У каструлю кладемо вишню, засипаємо цукром і варимо на слабкому вогні.
У чисту ємність всипаємо кукурудзяний крохмаль, вливаємо воду і змішуємо.
Вливаємо в вишню, змішуємо, знімаємо з вогню і остуджуємо.
У збиті вершки всипаємо цукрову пудру, кладемо сметану і змішуємо вінчиком.
На тарілку кладемо нижній корж і поливаємо просоченням ( цукор змішаний з водою ).
Викладаємо начинку, крем і вирівнюємо.
Кладемо другий корж, поливаємо просоченням, кладемо начинку, змащуємо кремом і кладемо третій корж. Ставимо в холодильник на одну годину.
Змащуємо весь торт кремом і посипаємо подрібненим шоколадом.
Вам сподобався рецепт? Пишіть в коментарях. Ставте лайк і підписуйтесь на мій канал – заздалегідь дякую!