Простий і неймовірно смачний повітряний яблучний пиріг до чаю! Готую його часто – в моїй родині його люблять дуже. Якщо ще не пробували – рекомендую!
Рецепт:
- Ізюм – 150 гр
- Яйця – 3 шт
- Сіль – щіпка
- Цукор – 100 гр
- Ванільний цукор – 1 ч.л
- Сметана – 130 гр
- Вершкове масло – 100 мл
- Молоко – 70 мл
- Розпушувач – 1 ч.л
- Борошно – 250 гр
- Яблука – 2 шт
- Цукор – 1/2 стак
- Вода – 30 мл
- Гарячі вершки – 60 мл
- Вершкове масло – 30 гр
Спосіб приготування:
Ізюм заливаємо гарячою водою і залишаємо на 10 хв. У ємність до яєць всипаємо сіль, цукор, ванільний цукор і збиваємо міксером.
Кладемо сметану, масло, молоко і змішуємо міксером.
Всипаємо розпушувач, борошно і змішуємо міксером.
Всипаємо родзинки, змішуємо лопаткою.
Форму змащуємо вершковим маслом і вливаємо тісто. Потім зверху кладемо яблука ( нарізані тоненькими часточками ) і випікаємо при 180 град. – 35-40 хвилин. Готовий пиріг перевертаємо догори дном.
У каструлю всипаємо цукор і вливаємо воду. Змішуємо і варимо на середньому вогні.
Вливаємо гарячі вершки, кладемо вершкове масло і змішуємо.
Вам сподобався рецепт? Пишіть в коментарях. Ставте лайк і підписуйтесь на мій канал – заздалегідь дякую!