Ніякого торта не треба – повітряний яблучний пиріг до чаю – ну дуже смачний (простий рецепт)

Простий і неймовірно смачний повітряний яблучний пиріг до чаю! Готую його часто – в моїй родині його люблять дуже. Якщо ще не пробували – рекомендую!

Рецепт:

  • Ізюм – 150 гр
  • Яйця – 3 шт
  • Сіль – щіпка
  • Цукор – 100 гр
  • Ванільний цукор – 1 ч.л
  • Сметана – 130 гр
  • Вершкове масло – 100 мл
  • Молоко – 70 мл
  • Розпушувач – 1 ч.л
  • Борошно – 250 гр
  • Яблука – 2 шт
  • Цукор – 1/2 стак
  • Вода – 30 мл
  • Гарячі вершки – 60 мл
  • Вершкове масло – 30 гр

Спосіб приготування:

Ізюм заливаємо гарячою водою і залишаємо на 10 хв. У ємність до яєць всипаємо сіль, цукор, ванільний цукор і збиваємо міксером.

Кладемо сметану, масло, молоко і змішуємо міксером.

Всипаємо розпушувач, борошно і змішуємо міксером.

Всипаємо родзинки, змішуємо лопаткою.

Форму змащуємо вершковим маслом і вливаємо тісто. Потім зверху кладемо яблука ( нарізані тоненькими часточками ) і випікаємо при 180 град. – 35-40 хвилин. Готовий пиріг перевертаємо догори дном.

У каструлю всипаємо цукор і вливаємо воду. Змішуємо і варимо на середньому вогні.

Вливаємо гарячі вершки, кладемо вершкове масло і змішуємо.

Вам сподобався рецепт? Пишіть в коментарях. Ставте лайк і підписуйтесь на мій канал – заздалегідь дякую!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *