Приготувала я вдома такі хлібні котлетки, виключно заради приколу, як то кажуть. І що б ви думали? Чоловік, покуштувавши котлет, вигукнув: «О! Я так люблю такі котлети! А чому ти їх раніше не робила?» Ось такий «прикол».
Отже, секрет цих котлет – у великій кількості хліба. Причому, за твердженням тітоньки, хліб вони додавали чорний ( сірий ) – найдешевший. А ще – в дуже дрібному помелі фаршу. Так в досить великій кількості хорошого чорного перцю.
Ну, а нижче — як готувала я.
Нам буде потрібно:
- Фарш курячий — 500г
- Хліб сірий — 200г
- Велика цибулина 1 шт
- Часник 2 зубчика
- Сіль, перець чорний мелений
- Панірувальні сухарі.
- Олія для смаження.
Приготування:
Замочуємо в воді велику грінку хліба. Прямо з скоринками, нічого зрізати не треба.
Цибулину нарізаємо довільно, додаємо в фарш. Сюди ж видавлюємо часник. Віджимаємо ро
змоклий хліб і кришимо його в фарш.
Тепер пропускаємо всю цю суміш через найдрібнішу решітку в м’ясорубці. У мене така є: отвори близько 1мм. Якщо ж немає такої, можна і двічі пропустити, а то і блендером допомогти. Важливо, щоб фарш був дуже дрібно помолотий.
Додаємо сіль і чорний мелений перець. На жаль, зараз рідко попадається дійсно хороший готовий перець. Я мелю сама з чорного горошку: ось тут — і смак, і аромат!
Вимішуємо фарш.
Панірувальні сухарі я теж прокрутила дрібно-дрібно — це важливо.
Ліпимо довгасті котлети, обвалюємо їх в сухарях. Смажимо на олії з двох сторін на середньому вогні.
От і все! «Вкусняшки» готові!
Дякую всім, хто заглянув на мої сторінки! Чекаю ваших коментарів, відгуків, порад і доповнень! Буду дуже рада вашим лайкам і підписці!
Не забудьте поставити Лайк і поділитися в соцмережах! Дякую!