Простий рецепт шоколадного торта з доступних інгредієнтів, який кожен зможе приготувати у себе вдома!
РЕЦЕПТ:
Шоколадний торт на кефірі «Чорний принц»
Бісквітне тісто ( 30 * 40 см ):
- 250 мл кефіру 2,5%
- 250 г борошна
- 50 г какао — порошку
- 200 г цукру
- 3 яйця
- 1/2 ч.л. соди
- 1 ч.л. розпушувача
- 4 ст.л. соняшникової олії, рафінованої
- 10 г ванільного цукру
Сметанний крем:
- 600 г сметани 25-30% ( або 800 г сметани 20%, щоб відважити )
- 150 г цукру ( або за смаком )
- 10 г ванільного цукру
1/2 плитки темного шоколаду ( 50 г )
Приготування:
Шоколадний бісквіт на кефірі:
*Всі інгредієнти для бісквіта повинні бути кімнатної температури.
Випікати бісквіт буду на стандартному деку розміром 30 * 40 см, застелила його пергаментом і зробила бортики.
До яєць додаю 1/2 цукру ( зазначеного в рецепті ) і ванільний цукор.
Збиваю міксером 5-7 хвилин
в пишну і світлу масу.
Какао — порошок просіваю в борошно ( обов’язково ), додаю розпушувач і залишився цукор ( 1/2 ).
Добре перемішую.
У кефір всипаю соду, розмішую.
Коли кефір почне спінюватися, відразу ж вливаю у збиту яєчну масу.
Додаю олію.
У два прийоми підмішую сухі інгредієнти.
Перемішую вінчиком, до однорідного тіста.
Готове тісто виливаю на деко і розрівнюю.
Випікати бісквіт потрібно в попередньо розігрітій духовці при 170 ° С — 15 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку.
*колір бісквіта буде залежати від какао — порошку.
Бісквіт залишаю охолонути і підрівнюю по краях. Обрізки збираю, використовую їх для обсипання торта.
Бісквіт ділю на три коржі розміром 29 * 13 см.
Сметанний крем:
*Є два варіанти:
- купити жирну сметану 25-30% і збити її з цукром в крем, її знадобиться 600 г
- купити сметану 20% і відважити її
Я розповім як відважити.
На миску кладу сито або друшляк, зверху марлю складену в 2 шари. Викладаю сметану 20%. Накриваю і прибираю в холодильник на ніч.
У миску стече зайва сироватка, а в марлі залишиться густа і жирна сметана.
Сметану зважую, має вийде 600 г ( + -20г ).
Додаю до неї цукор або цукрову пудру і збиваю до розчинення цукру, в пишний крем.
Збірка торта:
На блюдо або піднос кладу перший корж.
* Знизу піднос закриваю смужками пергаменту, потім я їх приберу і піднос залишиться чистим.
На корж викладаю 1/3 крему або 250 г і розрівнюю. Другий корж, крем. Третій корж.
Верх і боки торта покриваю кремом.
У такому вигляді прибираю торт в холодильник на 1 годину.
Обрізки підсушую на сухій сковороді і подрібнюю блендером в крихту. Обсипаю боки торта.
Темний шоколад натираю овочечисткою
і присипаю торт зверху.
Торт вийшов вагою 1 кг 400 г, розмір 29 * 13 см. Забираю його просочуватися в холодильник на ніч.
Не забудьте поставити Лайк і поділитися в соцмережах! Дякую!