Шоколадний торт на кефірі «Чорний Принц»: швидкий і смачний, а бюджет цього торта дозволяє готувати його, хоч кожні вихідні

Простий рецепт шоколадного торта з доступних інгредієнтів, який кожен зможе приготувати у себе вдома!

РЕЦЕПТ:

Шоколадний торт на кефірі «Чорний принц»

Бісквітне тісто ( 30 * 40 см ):

  • 250 мл кефіру 2,5%
  • 250 г борошна
  • 50 г какао — порошку
  • 200 г цукру
  • 3 яйця
  • 1/2 ч.л. соди
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 4 ст.л. соняшникової олії, рафінованої
  • 10 г ванільного цукру

Сметанний крем:

  • 600 г сметани 25-30% ( або 800 г сметани 20%, щоб відважити )
  • 150 г цукру ( або за смаком )
  • 10 г ванільного цукру

1/2 плитки темного шоколаду ( 50 г )

Приготування:

Шоколадний бісквіт на кефірі:

*Всі інгредієнти для бісквіта повинні бути кімнатної температури.

Випікати бісквіт буду на стандартному деку розміром 30 * 40 см, застелила його пергаментом і зробила бортики.

До яєць додаю 1/2 цукру ( зазначеного в рецепті ) і ванільний цукор.

Збиваю міксером 5-7 хвилин

в пишну і світлу масу.

Какао — порошок просіваю в борошно ( обов’язково ), додаю розпушувач і залишився цукор ( 1/2 ).

Добре перемішую.

У кефір всипаю соду, розмішую.

Коли кефір почне спінюватися, відразу ж вливаю у збиту яєчну масу.

Додаю олію.

У два прийоми підмішую сухі інгредієнти.

Перемішую вінчиком, до однорідного тіста.

Готове тісто виливаю на деко і розрівнюю.

Випікати бісквіт потрібно в попередньо розігрітій духовці при 170 ° С — 15 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку.

*колір бісквіта буде залежати від какао — порошку.

Бісквіт залишаю охолонути і підрівнюю по краях. Обрізки збираю, використовую їх для обсипання торта.

Бісквіт ділю на три коржі розміром 29 * 13 см.

Сметанний крем:

*Є два варіанти:

  • купити жирну сметану 25-30% і збити її з цукром в крем, її знадобиться 600 г
  • купити сметану 20% і відважити її

Я розповім як відважити.

На миску кладу сито або друшляк, зверху марлю складену в 2 шари. Викладаю сметану 20%. Накриваю і прибираю в холодильник на ніч.

У миску стече зайва сироватка, а в марлі залишиться густа і жирна сметана.

Сметану зважую, має вийде 600 г ( + -20г ).

Додаю до неї цукор або цукрову пудру і збиваю до розчинення цукру, в пишний крем.

Збірка торта:

На блюдо або піднос кладу перший корж.

* Знизу піднос закриваю смужками пергаменту, потім я їх приберу і піднос залишиться чистим.

На корж викладаю 1/3 крему або 250 г і розрівнюю. Другий корж, крем. Третій корж.

Верх і боки торта покриваю кремом.

У такому вигляді прибираю торт в холодильник на 1 годину.

Обрізки підсушую на сухій сковороді і подрібнюю блендером в крихту. Обсипаю боки торта.

Темний шоколад натираю овочечисткою

і присипаю торт зверху.

Торт вийшов вагою 1 кг 400 г, розмір 29 * 13 см. Забираю його просочуватися в холодильник на ніч.

Не забудьте поставити Лайк і поділитися в соцмережах! Дякую!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *